Oorreflexologie

Oorreflexologie (ooracupuntuur / ooracupressuur) is een moderne, westerse manier van reflexzonetherapie. De grondlegger is de Franse arts Paul Nogier. Hij hield zich bezig met de westerse geneeskunde, manuele geneeskunde en Chinese acupunctuur. “In het oor projecteert de hele mens” was zijn idee. Hij ontdekte in de jaren 50 van de vorige eeuw dat het gehele menselijk lichaam als een omgekeerde foetus kan worden geprojecteerd op de oorschelp. Oorreflexologie (ooracupunctuur / ooracupressuur) kan worden ingezet voor een breed scala aan, zowel psychische als somatische, klachten en is bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van acute en chronische pijnklachten aan het bewegingsapparaat.

De werking:

De werking is gebaseerd op moderne neurofysiologische principes en kan o.a. toegepast worden bij het ondersteunen van stoppen met roken, ondersteunen bij afvallen, het behandelen van hooikoorts, chronische pijnklachten.

Er wordt gebruik gemaakt van acupunctuurnaaldjes maar ook “verblijfsnaadjes”, zaadjes of magneetbolletjes. De laatste 2 worden vooral ingezet bij kinderen of bij mensen die angst hebben voor naaldjes. De “verblijfsnaadjes” blijven ongeveer 2 weken in het oor zitten en zijn maar 2 mm lang.

Oorreflexologie (Ooracupunctuur/ooracupressuur) kan in combinatie gegeven worden met een andere behandeling zoals reflexzone therapie of met lichaamsgerichte psychotherapie. Ooracupunctuur kan ook alléén gegeven worden zonder andere massages. Het is dan een behandeling van 30 minuten.

Ooracupunctuur/Oorreflexologie valt onder reflexzonetherapie (24009) en wordt geheel (of gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekering. Check hiervoor even of u in aanmerking komt bij https://catvergoedbaar.nl/ Let op: De vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u als verzekerde heeft afgesloten bij uw verzekeringsmaatschappij.

Massage en Pedicure salon Step by Step is NIET verantwoordelijk, mocht de zorgverzekeraar onverhoopt toch niet vergoeden.

 

Massage en pedicuresalon Step By Step
© 2010 - 2024 Massage en Pedicuresalon Step By Step