VoetreflexPlus

VoetreflexPlus

Voetreflextherapie is een aanvullende geneeswijze op de reguliere Westerse geneeswijze. Via de gehele voet, de bovenzijde en de voetzool, wordt de cliënt behandeld voor zijn klacht. Zoals de acupuncturist met naalden de energiebanen (meridianen) beïnvloedt voor een betere energiedoorstroming, zo kan de voetreflextherapeut via de reflexpunten op de voet de energiebanen door het lichaam gunstig beïnvloeden. Hierdoor wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. De gehele voet – boven- en onderkant, en een klein gedeelte van het onderbeen- weerspiegelt het gehele lichaam. De voetreflexoloog zal meestal energieverstoringen voelen daar waar in het lichaam verstoringen zijn. Door speciale druktechnieken wordt het lichaam weer aangezet tot een betere doorstroming van de energie.

Eventuele bijwerkingen

Soms zijn er enkele bijwerkingen van het lichaam na de behandeling omdat er allerlei processen in het lichaam gestimuleerd zijn. Nawerkingen kunnen zijn: veel zweten, plassen, maagklachten, darmklachten of slijmvliesklachten. Dit gaat meestal snel over. Zie het als een schoonmaakproces van uw lichaam zoals dit na een vastenperiode ook kan voorkomen.

Massage en pedicuresalon Step By Step

Voor wat voor klachten is voetreflexologie geschikt?

Voor zeer uiteenlopende lichamelijke klachten zoals darmklachten, migraine, rugklachten, reumatische aandoeningen, pijn van allerlei aard, allergieën en eczeem is voetreflexologie geschikt. Maar ook voor psychische klachten zoals verwerking van een trauma, verwerking van het verlies van een dierbaar persoon, depressie en hormonale klachten zoals overgangsklachten. Ook is voetreflextherapie geschikt bij een lichamelijke trauma (operatie, kwetsuur) waarbij een lichaamsdeel nog te pijnlijk is om oefeningen te doen of te masseren. Via de voetreflextherapie kunnen we de energie in het aangedane deel beter laten werken. En natuurlijk ook voor vage klachten zoals het niet lekker in uw vel zitten kan een voetreflexbehandeling net het duwtje zijn dat u nodig heeft.

Hoe werkt het?

Een uitgebreide intake is onderdeel van je behandeling om je klachten en/of problemen zo goed mogelijk in beeld te brengen. Dit is inclusief een ontspanningsmassage van de voeten. De intake duurt ongeveer 1½ uur. Tevens wordt er een afspraak gemaakt voor een analytische massage waarbij ik uw voeten een nauwkeurige inspectie geef op, dit duurt ook ongeveer 1½  uur. Aan de hand van uw intake en analytische massage maak ik een behandelplan. Daarna volgen de vervolgafspraken volgens het behandelplan. De vervolgbehandeling duren gemiddeld 1 uur.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht, er is gemiddeld zo’n 5-8 behandelingen nodig voor een gewenst resultaat.

In sommige gevallen kan, uiteraard in overleg, contact worden opgenomen met uw huisarts of ander behandelend therapeut/ arts om een juist behandelplan te kunnen vaststellen. Zie ook Algemene Voorwaarden: Privacy.

Massage en pedicuresalon Step By Step

Vergoedingen per 1 Januari 2019

Kosten voor de intake bedragen € 60,- inclusief BTW
Kosten voor de analytische massage bedragen € 60,- inclusief BTW
Kosten voor de vervolgbehandelingen / ontspanningsmassage bedragen € 47,50 inclusief BTW

Ik ben Wkkgz geregistreerd (geschillen en klachtencommissie GAT) en aangesloten bij beroepsvereniging;

CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten) en bij GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten). Ook ben ik aangesloten bij BAT (Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering Alternatieve Therapeuten).

CAT registratienummer is: CM1935-23-02-19 Level 5

RBCZ Registratie Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (HBO registratie)

KvK nummer: 17235838

AGB praktijkcode: 96002386 / 90060806

AGB praktijkhouder: 96002364 / 90101252

KRP (Kwaliteit Register Pedicures): 10369

ProVoet: 004080

Links:
www.totalhealth.eu opleidingscentrum VoetreflexPlus
www.catcomplementair.nl/zorgverzekeraars  
Hierin vind je een overzichtslijst van zorgverzekeraars die reflexzonetherapie in hun zorgpakket hebben opgenomen.

Let op: De vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u als verzekerde heeft afgesloten bij uw verzekeringsmaatschappij.

www.rbcz.nu Registratie Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. RBCZ is een organisatie die  een vrije en toegankelijke gezondheidszorg voorstaat, waar kwaliteit van leven en beter worden centraal staan, met oprechte aandacht voor de cliënt. Massage en Pedicuresalon Step by Step is hierbij aangesloten om u goede zorg en kwaliteit te kunnen bieden. (HBO geregistreerd)

Massage en pedicuresalon Step By Step
© 2010 - 2019 Massage en Pedicuresalon Step By Step