VoetreflexPlus

VoetreflexPlus / Reflexzone therapie

VoetreflexPlus therapie is een aanvullende geneeswijze op de reguliere Westerse geneeswijze. Via de gehele voet, de bovenzijde en de voetzool, wordt de cliënt behandeld voor zijn klacht. Zoals de acupuncturist met naalden de energiebanen (meridianen) beïnvloedt voor een betere energiedoorstroming, zo kan de voetreflextherapeut via de reflexpunten op de voet de energiebanen door het lichaam gunstig beïnvloeden. Hierdoor wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. De gehele voet – boven- en onderkant, en een klein gedeelte van het onderbeen- weerspiegelt het gehele lichaam. In het hele lichaam zitten reflexzones, dus niet alleen in de voeten maar ook het hoofd, rug, armen, en benen. Dus kan het voorkomen dat tijdens een VoetreflexPlus behandeling, niet alleen de voeten, maar ook de handen/armen en/of hoofd behandeld worden.

De voetreflexoloog zal meestal energieverstoringen voelen daar waar in het lichaam verstoringen zijn. Door speciale druktechnieken wordt het lichaam weer aangezet tot een betere doorstroming van de energie.

Eventuele bijwerkingen

Soms zijn er enkele bijwerkingen van het lichaam na de behandeling omdat er allerlei processen in het lichaam gestimuleerd zijn. Nawerkingen kunnen zijn: veel zweten, plassen, maagklachten, darmklachten of slijmvliesklachten. Dit gaat meestal snel over. Zie het als een schoonmaakproces van uw lichaam zoals dit na een vastenperiode ook kan voorkomen.

Massage en pedicuresalon Step By Step

Voor wat voor klachten is voetreflexologie geschikt?

Voor zeer uiteenlopende lichamelijke klachten zoals darmklachten, migraine, rugklachten, reumatische aandoeningen, pijn van allerlei aard, allergieën en eczeem is voetreflexologie geschikt. Maar ook voor psychische klachten zoals verwerking van een trauma, verwerking van het verlies van een dierbaar persoon, depressie en hormonale klachten zoals overgangsklachten. Ook is voetreflextherapie geschikt bij een lichamelijke trauma (operatie, kwetsuur) waarbij een lichaamsdeel nog te pijnlijk is om oefeningen te doen of te masseren. Via de voetreflextherapie kunnen we de energie in het aangedane deel beter laten werken. En natuurlijk ook voor vage klachten zoals het niet lekker in uw vel zitten kan een voetreflexbehandeling net het duwtje zijn dat u nodig heeft.

Voetreflex is misschien niet de juiste benaming omdat er in het hele lichaam reflexzones zitten, dus niet alleen in de voeten, maar ook handen, oren en gezicht, vandaar dat het reflexzone therapie genoemd wordt. Bij een bepaalde klacht, daar waar de meridiaan banen zich bevinden, wordt de reflexzone toegepast.

Hoe werkt het?

Een uitgebreide intake is onderdeel van je behandeling om je klachten en/of problemen zo goed mogelijk in beeld te brengen. Dit is inclusief een ontspanningsmassage van de voeten. Er wordt gekeken naar het fysieke gedeelte, psychisch en sociaal, omdat dit niet los van elkaar gezien kan worden.

De intake duurt ongeveer 1½ uur. Daarna volgen de vervolgafspraken volgens het behandelplan. De vervolgbehandeling duren gemiddeld 1 uur.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht, er is gemiddeld zo’n 5-8 behandelingen nodig voor een gewenst resultaat.

In sommige gevallen kan, uiteraard in overleg, contact worden opgenomen met uw huisarts of ander behandelend therapeut/ arts om een juist behandelplan te kunnen vaststellen. Kijkt u ook even naar Privacy verklaring én Algemene voorwaarden 

Specialisaties:

Massage en Pedicuresalon Step by Step volgt regelmatig bijscholingen en cursussen om de kwaliteit te waarborgen. Massage en Pedicuresalon Step bij Step is gespecialiseerd in:

  • Chinflex Professional ( Chinese Voetreflex)
  • Veel voorkomende ziektebeelden o.a. migraine, chronische vermoeidheid en huidziekten
  • Aura en nieuwe tijds chakra
  • Rouwverwerking
  • Energetische massages o.a. Polariteits ~, Energetische beenmassage, Aura ~, Chakra ~, Metamorfose massage, Zonnevlechtmassage
  • ADHD, Autisme en Dyslectie
  • Vrouwenklachten o.a. overgangsklachten
  • Voetklachten o.a. hielspoor / peesplaatontsteking en 4-lagen reflexologie
  • Darmfuncties en ontstekingen
Massage en pedicuresalon Step By Step

VoetreflexPlus valt onder reflexzonetherapie (24009) en wordt geheel (of gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekering. Check hiervoor even of u in aanmerking komt bij https://catvergoedbaar.nl/ Let op: De vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u als verzekerde heeft afgesloten bij uw verzekeringsmaatschappij.

Massage en Pedicure salon Step by Step is NIET verantwoordelijk, mocht de zorgverzekeraar onverhoopt toch niet vergoeden.

Een VoetreflexPlus ontspanningsmassage valt niet onder de vergoedingen!

Massage en pedicuresalon Step By Step

GAT: Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de GAT. GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling klik hier: https://gatgeschillen.nl 

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode

Ik werk met prestatiecode 24009: Reflexzone therapie en prestatiecode 24513: Lichaamsgerichte Psychotherapie. Voor de omschrijving van deze prestatiecodes verwijs ik u naar de volgende link: https://catcomplementair.nl/soorten-therapie/

Massage en pedicuresalon Step By Step
© 2010 - 2024 Massage en Pedicuresalon Step By Step