Ayurvedische massage

Ayurvedische massage

Binnen de Ayurveda neemt massage een belangrijke plaats in. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ontspanningsmassage en therapeutische massage. Ik geef alleen de ontspannende massage: Ayurwellnessmassage genoemd. De Ayurvedische massage onderscheidt zich van andere massagevormen door het gebruik van warme kruidenolie.

Massage of het inoliën van het lichaam wordt in ayurveda “snehana” genoemd. Sneha betekent olie, maar ook vriendelijkheid, tederheid en liefde.

Elke Ayurvedische olie is samengesteld uit een basisolie waarin een aantal kruiden zijn afgekookt. Het zijn géén etherische oliën. Voor elk type is er een speciale olie.

3 Dosha’s

Men zegt wel eens dat de Ayurveda uitgaat van een concept van verschillende “menstypen”, de drie Dosha’s worden ze genoemd. Vata type: is de bio-kracht van beweging en communicatie Pitta type: is de bio-kracht van metabolisme en transformatie Kapha type: is de bio-kracht van voeding, groei en stabiliteit. Ayurveda gaat over het aanpassen en bijstellen van ons zelf in onze altijd veranderende omgeving. De Ayurvedische Wellness behandelingen zijn vooral bedoel voor diepere ontspanning van lichaam en geest en tevens voor een reinigende en voedende werking op huid en weefsels.

© 2010 - 2024 Massage en Pedicuresalon Step By Step