Breuss massage

De Breuss massage is een zachte, gevoelvolle behandeling van de wervelkolom, ontworpen door Rudolph Breuss, een Oostenrijkse masseur / natuurgeneeskundige.

Dieter Dorn (van de Dorn therapie) en Rudolph Breuss ontmoeten elkaar en zagen dat hun therapieën een mooie aanvulling op elkaar waren.

De Breuss massage ontspant de wervelkolom en wordt toegepast bij mensen die bang zijn voor ‘kraken’ (manuele therapie of chiropractie) en bij angstige, gespannen patiënten. Het is een fijne oliemassage na de Dorn therapie behandeling.

De Breuss massage werkt gunstig op de blaasmeridiaan en de gouverneurmeridiaan. Dit is een van de 8 wondermeridianen en voedt de meridianen die weinig energie hebben en het daarbij behorende orgaan kan uitputten.

In tegenstelling tot vele andere massages, ga je hier wél over de doornuitsteeksels van de wervelkolom, met een licht uitvoerende druk.

Nadat de rug behandeld is, wordt de rug weer in geolied en wordt er zijdepapier op de wervelkolom gelegd, waardoor er warmte ontstaat. U wordt dan toegedekt met een handdoek voor een prettige warmte ontwikkeling. U blijft dan even liggen. Daarna wordt papier, handdoek en de resterende olie verwijderd.

Na de behandeling is het noodzakelijk om voldoende water en/of thee te drinken, om afvalstoffen af te kunnen voeren.

© 2010 - 2024 Massage en Pedicuresalon Step By Step