Dorn therapie

Wat is Dorn therapie?

Dorn therapie wordt ook wel zachte werveltherapie genoemd. De Dorn methode is een manuele behandeling die zijn oorsprong vind in Duitsland. Dorn therapie is een eenvoudige en effectieve manier om blokkades in de gewrichten te corrigeren. De behandeling is pijnloos en veilig.

Wat kan Dorn voor mij betekenen?

De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.

Bij beenlengteverschil zit er ruimte tussen de kop en de kom in het heupgewricht, SI (Sacro Iliacale = heiligbeen-darmbeengewricht) gewricht, knie of spronggewricht. Er is dan sprake van een subluxatie, oftewel een zenuwblokkade, als één of meerdere wervels uit de wervelkolom verschuiven en niet meer in de goede stand staan. Dit creëert drukpunten op het ruggenmerg of de zenuwen, waardoor het lichaam niet goed meer kan functioneren.  Dit kan leiden tot heiligbeenverschuivingen (daarop staat de wervelkolom) en veel chronische problemen o.a.: scoliose, lage rugklachten , heupklachten, kniepijn, voet / hielproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.

Meestal krijg je dan te horen: ‘je been is te kort’, of ‘doe maar een verhoging onder je schoen’, of ‘laat maar een zooltje aanmeten’. Echter dit stabiliseert de bekkenscheefstand, die later tot enorme heup – en lage rugklachten kan leiden. Het lange been moet korter gemaakt worden. Door de Dorn methode kan iedereen zijn benen op gelijke lengte houden. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef: bekkenscheefstand!! De oorzaken van ongelijke benen kunnen zijn: een val, vertillen, een misstap, maar vooral gewoon het zitten.

Uitzonderingen van beenlengteverschil is het gevolg van een operatie of geboorteproblemen.

Hoe gaat het in zijn werk?

De behandeling begint met het kijken hoe de patiënt staat. De meeste mensen staan scheef zonder dat ze zich ervan bewust zijn. Dat is meestal de basis van tal van klachten.

De methode Dorn begint met het opheffen van het beenlengte verschil d.m.v. bepaalde technieken, dit gebeurd liggend. De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil. Vervolgens wordt de wervelkolom staand onderzocht op ruggenwervels met een scheefstand. De wervels daarna met duim druk op de plaats gezet. Ondertussen pendelt de patiënt met het been. De bovenrug en de halswervels worden zittend gecorrigeerd terwijl de patiënt met de arm pendelt.

De Dorn methode kan tevens toegepast worden op de sleutelbeenderen, armen vingers en het kaakgewricht. Na de Dorn behandeling moet de patiënt 2 á 3 dagen inspanningen vermijden.Ik geef u ook lichte oefeningen mee die u thuis kunt doen om de klacht sneller te verhelpen. Er kan spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Dat betekent dat de nieuwe positie gestabiliseerd wordt.Veel water en thee drinken helpt hierbij om het ontgiften te bevorderen.

De behandeling is ook heel goed voor zenuwen en organen. De sturing van de organen gaat vanuit de hersenen via het ruggenmergkanaal naar de plaatsen waar ze uit de wervelkolom naar de betreffende organen lopen (zie afbeelding). Als de wervels niet goed staan komen deze verbindingen ook onder druk te staan.

Alvorens er tot de behandelmethode over wordt gegaan zal er eerst een intake gesprek plaatsvinden.

Massage en pedicuresalon Step By Step
© 2010 - 2024 Massage en Pedicuresalon Step By Step